Фінансування міні-футбольної команди з бюджету Харкова: деталі та суми.

Фінансування команди з міні-футболу в Харкові

З початку поточного року з бюджету Харкова вже було витрачено 700 тисяч гривень на організацію та проведення матчів команди з міні-футболу, яка функціонує в складі комунального підприємства «Муніципальний спортивний клуб «Харків», створеного наприкінці 2021 року.

Про це повідомляє «Харківський антикорупційний центр» із посиланням на Єдиний портал публічних коштів.

Відзначається, що основну частину коштів виділено двом ФОП, які постійно отримують замовлення на організацію матчів та тренувань цієї команди. Це Олексій Олександрович Мажуга та Катерина Миколаївна Кочерова.

У цілому Мажуга отримав від комунального клубу замовлень на 5,78 мільйона гривень, а Кочерова — 6,1 мільйона. Крім того, Мажуга зараз виграв тендер на 1,359 мільйона гривень на організацію спортивних навчально-тренувальних заходів та зборів з підготовки спортивних команд КП «МСК «Харків» для участі в міських, районних та обласних змаганнях з футзалу, футболу та міні-футболу. Ще один тендер з такою ж назвою на 1,5 мільйона гривень виграв ФОП Геннадій Євгенович Лісенко», — повідомляють активісти.

Відзначається, що команда з міні-футболу фактично була створена під час повномасштабного вторгнення. У 2022 році на її утримання з бюджету Харкова було витрачено близько 7 мільйонів гривень, а в 2023 році ця сума збільшилась. На даний час МСК «Харків» посідає восьме місце з десяти у VBET Екстра-лізі сезону 23/24.