Intel впевнена у майбутньому Intel Foundry

Intel Foundry: шлях до безубытковості

Корпорація Intel висловила впевненість у своєму майбутньому підрозділі Intel Foundry, яке тепер буде виступати як окремий напрямок у фінансовій звітності компанії. Основним аспектом стають плани досягнення безубытковості до 2027 року, незважаючи на збитки, зафіксовані в минулому році.

Згідно фінансовому звіту, контрактний бізнес Intel у 2023 році поніс збитки у розмірі $7 млрд, а прибуток скоротився з $27,5 до $18,9 млрд. Тем не менше Intel Foundry має амбіційні плани вийти на безубытковість до 2027 року. Ключовим етапом у цьому стало виділення Intel Foundry від основного бізнесу корпорації та призначення Лоренцо Флореса, колишнього співробітника Xilinx, на посаду фінансового директора.

Під час спілкування з інвесторами генеральний директор Intel Патрік Гелсінгер пояснив, що збільшенню збитків сприяв відмова від придбання обладнання для EUV-літографії. Однак компанія планує повернутися до цього напрямку, що, за його словами, зробить Intel більш конкурентоспроможною. Незважаючи на початкові труднощі, Intel вже отримала значні замовлення на загальну суму приблизно $15 млрд від сторонніх розробників.