Українська делегація звернулася до Аргентини за підтримкою щодо відновлення викрадених дітей

У залах вищих державних органів Аргентини підлітки Іван Матковський та Владислав Буряк розповіли свої історії про пережиті російські звірства.

Українська делегація в Аргентині

На цьому тижні українська делегація на чолі з радником-уповноваженим Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук відвідала Аргентину. Візит був організований Міністерством закордонних справ України в рамках інформаційної кампанії «Украдені голоси» у межах виконання плану дій Президента України Bring Kids Back UA.

Продовження діалогу

Цей візит став продовженням діалогу, розпочатого Президентом України Володимиром Зеленським з Президентом Аргентини Хав’єром Мілеею.

Дар’я Герасимчук та посол України в Аргентині Юрій Клименко зустрілися з представниками уряду Аргентини, зокрема з першим заступником Міністра юстиції з питань прав людини Альберто Хуліо Баньосом та заступником секретаря з прав людини та культурного плюралізму уряду Автономного міста Буенос-Айрес Памелою Малевич.

Підтримка та співпраця

Аргентинська сторона підтвердила, що розглядає можливість приєднання до Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей.