Корабель Ернеста Шеклтона виявлений біля узбережжя Канади

Затонутий корабель «Квест» знайдено рятувальниками команди «Мисливців»

Команда «Мисливців» поблизу узбережжя Канади виявила затонулий корабель «Квест», яким керував видатний антарктичний дослідник Ернест Шеклтон. Судно було знайдено практично непошкодженим після більш як 60 років затонування.

Міжнародні експерти змогли виявити «Квест» за допомогою гідролокатора після 17-годинних пошуків, яким передували місяці наукових досліджень та аналізу найбільш ймовірних районів для пошуку затонулого судна.

Судно було знайдено близько за 28 кілометрів від узбережжя Канади. Ернест Шеклтон очолював три британські експедиції в Антарктиці.

Після смерті дослідника в 1922 році на острові Південна Джорджія команда «Квесту» продовжила свій шлях, але судно зазнало катастрофи через льоди. Екіпаж був евакуйований, але корабель повернувся до Кейптауна. Пізніше «Квест» був проданий, взяв участь у кількох експедиціях і був використаний для полювання на тюленів, після чого зазнав катастрофи в 1962 році.

На даний момент «Квест» знаходиться вертикально на глибині 390 метрів, дослідники планують вивчити його та задокументувати знайдені артефакти.