Українська академія друкарства об’єдналася з Львівською політехнікою

Університет Львівська політехніка і Українська академія друкарства об’єднались

Сьогодні, 28 червня, на Науково-педагогічній раді Львівської політехніки було прийнято рішення про об’єднання Української академії друкарства з університетом. Одним із результатів цього рішення стане створення Інституту поліграфії та медіатехнологій, в який увійдуть сім профільних випускних кафедр.

Проректор з науково-педагогічної роботи УАД Ярослав Угрин зауважив, що з 30 серпня всі співробітники академії будуть звільнені або переведені в інші структурні підрозділи Львівської політехніки. Викладачі профільних кафедр продовжать свою роботу в новоствореному Інституті поліграфії, а адміністративний персонал і педагоги загальноосвітніх кафедр інтегруються в інші підрозділи університету.

Студентам, які навчаються за освітніми програмами Української академії друкарства, навчання буде продовжено за тими самими програмами. З 2024-2025 навчального року також буде здійснюватися набір студентів на освітні програми, які були оголошені раніше.

Нещодавно в листопаді 2022 року Міністерство освіти і науки України висловило бажання об’єднати Українську академію друкарства з Львівським національним університетом імені Івана Франка, що викликало протести серед студентів та активістів закладу.