Ватикан відкидає «чудеса»: статуя Діви Марії із Тревіньяно-Романо виявилася підробкою

Ватикан визнав фальшивою «кровоточиву Мадону» з Тревіньяно-Романо

Ватикан офіційно визнав фальшивкою відому статую Діви Марії з Тревіньяно-Романо, яка, за словами її власниці Марії Джузеппи Скарпуллі, відомої як Гізелла Кардія, плакала кров’ю і здійснювала дива.

Представники католицької церкви встановили, що кровоточні сльози статуї насправді були кров’ю свині, яку, ймовірно, наносила сама Гізелла Кардія. Її заяви про дива викликали широкі дискусії і зібрали сотні паломників, які щомісяця збиралися, щоб побачити статую і вповністю перед нею себе сповіщати.

Гізелла Кардія твердила, що статуя плакала кровавими сльозами з 2016 року і дарувала їй особисті відкровення. Вона також розповідала про надприродні явища, включаючи випад з нескінченними порціями їжі та передбачення пандемії Covid.

Проте минулого року місцеві мешканці Тревіньяно-Романо, які були схильно налаштовані до «кровоточивої Мадонни», найняли приватного детектива, який представив докази того, що червона рідина, що стікала з очей статуї, була кров’ю свині.

Тепер Ватикан остаточно визнав ці «надприродні явища» помилковими, підкріпивши це авторитетом єпархії Чівіта-Кастеллана, яка провела розслідування. Католицька церква закликала до відновлення миру і спокою, сподіваючись на духовне благо віруючих приходу Тревіньяно-Романо та всієї єпархії.

Дикастерія, колишня Свята Служба, також офіційно заборонила священикам виконувати обряди або проводити релігійні дії, пов’язані з цими подіями у Тревіньяно-Романо. Заборона поширюється на всі релігійні заходи, організовані Асоціацією Madonna di Trevignano ETS, керівником якої є Джанні Кардія, чоловік «провидиці» Гізелли Кардії.