Зеленський висловив сум у зв’язку із загибеллю громадян в Харкові: «Російський терор не залишиться безкарним»

Президент Володимир Зеленський відреагував на вбивство мирних українців у Харкові російськими військовими.

«Реальність завжди говорить більше, ніж будь-які слова. Минулого вечора через пожежу після удару «шахідів» у Харкові загинула ціла сім’я: батьки і троє дітей. Старшому сину, Олексію, було 7 років, середньому, Михайлу, 4 роки, а наймолодшому, Павлу, всього 7 місяців. Діти, які не встигли побачити життя, були вбиті через російське безумство. Загинула також ще одна сім’я: чоловік і дружина», — написав президент в Telegram.

Зеленський висловив співчуття всім родичам і близьким загиблих. Він також повідомив, що рятувальна операція на місці удару в Харкові триває.

«Вдалося врятувати чотирьох людей, серед них одне дитина. Десятки людей евакуйовані. Усі необхідні служби залучені, і кожному, хто постраждав, буде надана необхідна допомога», — відзначив глава держави.

Президент висловив подяку всім, хто підтримує Україну і українців у захисті від російського терору.

«Кожне прояв підтримки критично важливе. І також важливо розуміти, що терор не може залишатися безкарною. Терор не може залишатися без справедливої відповіді. Терористи повинні програти цю війну, яку вони розпочали. Росія повинна відповісти за кожне зруйноване і знищене життя. Тільки так безпека для всіх знову стане частиною реальності», — підкреслив президент.