У Павла Кириленка розпочато кримінальне провадження

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) та Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розпочали кримінальне розслідування щодо голови Антимонопольного комітету Павла Кириленка за статтями «незаконне збагачення» та «декларування недостовірної інформації», повідомило «Радіо Свобода».

Розслідування «Схем»

Це сталося після того, як журналісти «Схем» (проект «Радіо Свобода») опублікували розслідування, у якому йшлося про те, що родичі з боку дружини Кириленка придбали «елітне майно», яке не відповідає їх доходам.

Кримінальне розслідування

«У Єдиний реєстр досудових розслідувань 22 березня 2024 року внесені відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-2 та ст. 368-5 Кримінального кодексу України», — йдеться в повідомленні САП.

САП також відзначила, що досудове розслідування проводять детективи НАБУ.

Нагадаємо, 21 березня журналісти-розслідувачі «Схем» опублікували матеріал, у якому йшлося, що у родичів голови Антимонопольного комітету України Павла Кириленка є «елітне майно» на 70 мільйонів гривень. Це, зокрема, будинок в Київській області, апартаменти в Ужгороді та незадеклароване житло в столиці.