Музичні свята березня: від Шевченка до Івасюка в столичній філармонії

Філармонія Києва запрошує на концерти у березні

У столичній філармонії у цьому місяці очікують киян і гостей міста на захоплюючих музичних подіях. Вечори, присвячені видатним особистостям української та світової музики, вокальні концерти та події до Шевченківських днів розширять культурний горизонт слухачів.

Шевченківські дні

Перші три дні березня приурочені до Шевченківських днів, що випадають на 210-річчя від дня народження Тараса Шевченка. З 8 по 10 березня філармонія проведе лекції та тематичні концерти, охоплюючи різні аспекти творчості великого поета.

Ювілеї та дні народження

Також у березні будуть відзначатися різні ювілеї та дні народження композиторів і видатних діячів музичного світу. Наприклад, відбудуться вечори, присвячені 75-річчю Володимира Івасюка і Валерія Матюхіна, 70-річчю Василя Крячка, а також дням народження Йоганна Себастьяна Баха та Астора П’яццоллі.

Концерт «Місія»

Ювілейний концерт «Місія» відбудеться 3 березня в Колонному залі. Програма включатиме підбір скрипкових творів, що передають унікальні інтонації та ритми української етнічної традиції та дух композиторів XVIII-XXI століть. Концертмейстер Кирило Стеценко вперше виконає на сцені філармонії твори Володимира Івасюка для скрипки та фортепіано, ноти яких подарувала сім’я композитора.

«Прийшов час визнати, що Володя був не лише генієм естрадної пісні — він справді мав крила видатного творця високої академічної музики», — підкреслив Кирило Стеценко.