Завершення будівництва сучасного бомбоубежища для школярів у Люботині

Завершується будівництво підземної школи в Люботині

У місті Люботин, що біля Харкова, завершується будівництво підземної школи, яка вже на 90% готова. Планується, що роботи будуть повністю завершені до травня цього року. Школа розрахована на 400 осіб і забезпечена всіма необхідними умовами для офлайн-навчання, повідомив глава Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Бункер класу А-4 з високою міцністю

Бункер будується за класом А-4, що означає його високу міцність до ракетних ударів системи С-300. Особливістю школи є можливість безперервного перебування людей протягом місяця завдяки достатнім запасам води, їжі та палива.

Загальна вартість та особливості бункера

Загальна вартість об’єкту складає майже 73 мільйони гривень, з яких кошти виділені з фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного бюджету. Наразі тривають оздоблювальні роботи, встановлюється система вентиляції, опалення та електропостачання.

Крім основного приміщення для укриття, бункер матиме 10 допоміжних кімнат: туалети, фільтрувальне приміщення, допоміжні та електрощитова кімнати. Також передбачено дизельний генератор на 10 кВт на випадок аварійного відключення електроенергії.

«Держава, керівництво Харківської області, педагоги та працівники школи роблять все можливе, щоб діти могли почати новий навчальний рік в очному форматі в безпечних умовах», — зауважила директор навчального закладу Світлана Волчкова.