Ветерани на службі

Військові ветерани діляться досвідом служби

Два колишніх військовослужбовців ТЦК і СП, Павло Пімахов і Юрій Піхота, поділилися враженнями від своєї роботи, вказавши на моральні труднощі, з якими вони зіткнулися. Про це повідомляє видання The Guardian.

Зазначено, що Пімахов працював продавцем вживаних автомобілів до російської агресії в Україні, а Піхота працював на будівництві в Ізраїлі, але повернувся в Україну після початку війни. Обидва вони волонтерили на фронті в перші дні війни, але отримали поранення. Після цього їх направили працювати в ТЦК.

«Я не осуджую людей, які ухиляються від військової служби, але я відчуваю себе образеним. Ми стояли в довгих чергах, намагаючись стати добровольцями, а ці хлопці роблять все можливе, щоб уникнути служби. Усі сміливці вже пішли добровольцями», — сказав Пімахов.

Журналісти відзначили, що після зустрічі з ветеранами «доля кожного призовника може змінитися». Наприклад, Пімахов і Піхота вручили повістку 40-річному Руслану з Сумської області, який приїхав до Києва. Чоловіка сфотографували і внесли його дані до системи.

«Я раніше не записувався через деякі проблеми зі здоров’ям, болями в ногах. Але я готовий піти, якщо мене викличуть», — сказав Руслан.