США успішно провели навчання з гіперзвуковим ракетним комплексом Dark Eagle

Американські військові провели навчання під назвою Resolute Hunter 24-2 з участю 1-ї мультидоменної оперативної групи (MTDF), яка була озброєна гіперзвуковою ракетною системою Dark Eagle, також відомою як LHRW. Це було перше випробуване застосування гіперзвукового озброєння в сучасних умовах бойових дій. Проте наразі система не була успішно випробувана.

Навчання Resolute Hunter 24-2: коротка інформація

Навчання Resolute Hunter 24-2 проходили в рамках трьохтижневих тренувань, у яких взяли участь три країни-учасниці та чотири спільні служби. На жаль, не повідомляється, чи включали ці навчання реальні запуски Dark Eagle. Американська сторона лише повідомила про відпрацювання ланцюга «виявлення — ураження цілі» в реальному часі.

Результати навчань та проблеми з Dark Eagle

За результатами навчань було показано здатність адаптуватися до складних умов та різних сценаріїв. Останній випробний запуск з LHRW відбувся у листопаді минулого року, але завершився неуспішно. Американці вважають, що проблема з ракетою, вартість якої складає 41 мільйон доларів за одиницю, полягає у її збірці структури. Проте сама пускова установка працює належним чином.