Польща закликає ЄС боротися з російською дезінформацією перед виборами в США

Польща закликає до кампанії у США з метою зміцнення трансатлантичних відносин

Перед виборчим періодом у США Варшава наголошує на необхідності боротьби з можливою дезінформацією з Росії та впливом на американське суспільство, а також акцентує увагу на позиції Європи стосовно колективної безпеки. Польща закликає Європейський Союз провести кампанію у США, яка підкреслить важливість тісного співробітництва. Про це повідомляє агентство Reuters.

Важливість співробітництва на критичному етапі

«У цей критичний момент в історії надзвичайно важливо спільними зусиллями зміцнити трансатлантичні зв’язки через стратегічну комунікацію у США щодо ЄС», — відзначено у документі, підготовленому до зустрічі міністрів закордонних справ країн Євросоюзу. Перед виборами президента Сполучених Штатів особливо важливими є заходи, такі як «розширення масштабів розкриття російської дезінформації» та запуск кампаній, які прояснюють сучасне становище Європи, переваги дипломатії, колективної безпеки і відкритого суспільства.

Проблеми дезінформації та необхідність дій

«Ми повинні нагадати американському суспільству, особливо молодому поколінню, про досягнення, які наше партнерство, тривалі десятиліття, принесло економіці США», — додають автори документа. Польща висловлює обурення численними спробами Росії дестабілізувати ситуацію та втручатися у виборчі процеси. Крім того, у польському документі зазначається, що російські державні ЗМІ та близькі до Кремля онлайн-платформи активно поширюють дезінформацію щодо імміграції в США та безпеки їх кордонів, спотворюють вплив імміграційних процесів та публікують історії про злочини, скоєні мігрантами.

Нагадаємо, що недавно хакери за допомогою російського бота взломали декілька українських телеграм-каналів.