Президент Зеленський вніс законопроєкт про виплати для українських військових на території Росії

У четвер, 15 серпня, Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроєкт, який передбачає надання всіх виплат і пільг українським військовим, які воюють на території Росії.

Про це йдеться в картці законопроєкту № 11483 на сайті Верховної Ради.

Згідно з повідомленням, пропоновані зміни вносяться до статті 3 закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей». Зокрема, зміни передбачають «звуження гарантій соціального і правового захисту окремої категорії військовослужбовців та членів їхніх сімей».

У пояснювальній записці зазначається, що реалізація закону не потребуватиме додаткових фінансових витрат з державного бюджету. Закон поширюється на військовослужбовців, які виконують військовий обов’язок за межами України. Ймовірно, йдеться про російську Курську область.

Документ також вказує, що ухвалення закону сприятиме «забезпеченню однакового тлумачення та застосування на практиці положень закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей».

Раніше Зеленський закликав Раду терміново розглянути питання про гарантії для учасників операції в Курську. Він зазначив, що нардепи мають розглянути питання пільг для українських військових, які беруть участь у боях на російській території та в інших операціях на території країни-агресора.

За його словами, українські військові повинні отримувати «усі виплати та пільги, передбачені для передової».